Kako ostvariti i zadržati optimalnu učinkovitost?

Wingwave-coaching optimizira vašu učinkovitost i kreativnost putem pouzdane stabilnosti vaše emocionalne i mentalne ravnoteže.

Za svoje poslovne i osobne ciljeve upotrijebite Wingwave-coaching, posebno dobro istražen i jedini znanstveno dokazani pristup u coachingu. Wingwave-coaching optimizira vašu emocionalnu i mentalnu ravnotežu – prije svega u zahtjevnim i kompleksnim situacijama. Pritom se vaši strahovi mogu pretvoriti u samopouzdanje, oduševljenje i odlučnost.

  • wing – predstavlja metaforu zamaha leptirovih krila, koji može promijeniti cijelu klimu na drugom kraju svijeta
  • wave – odnosi se na engleski pojam „brainwave“, što znači nešto kao „trenutak prosvjetljenja“, „super ideja“, „dobra zamisao“

Kod Wingwave-coachinga kod svojih klijenata želimo minimalnom primjenom metoda postići maksimalni coaching-efekt, te pritom obuhvatiti i u obzir uzeti višeslojni sustav čovjekove osobnosti. Princip se zove „malen uzrok – veliki učinak“ te je poznat pod pojmom „leptirov učinak“. Leptirov učinak opisao je 1963. profesor meteorologije Edward Norton Lorenz kada je pokušao pomoću računalnog programa odrediti vremensku prognozu. No čim bi minimalno promijenio polazne podatke – i to čak na četvrtom mjestu nakon zareza – taj bi vremenski model dao potpuno drukčiju prognozu. Dakle, iznimno precizni polazni uvjeti od ključne su važnosti za rezultat kakav želimo – a to vrijedi i za uspješan instrument coachinga.

Wingwave-coaching nije psihoterapija i ne može je zamijeniti. Preduvjet je za klijente – kao i inače kod coachinga – normalna psihička i fizička opteretivost. Sva su istraživanja na temu Wingwave-coachinga provedena sa psihički zdravim ispitanicima na različitim tematskim područjima coachinga. Wingwawe-metoda predstavlja coaching učinkovitosti i coaching emocija, što kod klijenta osjetno i brzo, u svega nekoliko susreta, dovodi do uklanjanja stresa uzrokovanog izostankom postignuća (u poslu), povećanja kreativnosti, mentalnoga fitnessa i stabilnosti pri konfliktima. Taj se resursni učinak postiže stvaranjem „budnih“ REM-faza (Rapid Eye Movement), kroz koje ljudi inače prolaze u noćnom snu.

Wingwave-coaching je zaštićena metoda koja u sebi objedinjuje:

  • Bilateralnu stimulaciju hemisfera – budne REM-faze (Rapid Eye Movement = brzi pokreti očiju), auditivne ili taktilne impulse lijevo-desno
  • Neurolingvistički coaching – jezik se koristi kao mozgu primjeren coaching-kompas na putu prema cilju
  • Miostatički test – mišićni test za ciljano planiranje optimalnih procesa coachinga. 

Wingwave-coaching uspješno se primjenjuje u poslovnim područjima, područjima vrhunskog sporta, pedagogije i didaktike, kao općenito mentalne higijene i općeg zdravlja. Wingwave se često kombinira s drugim potvrđenim metodama i procesima coachinga. Coachevi Wingwave-coaching shvaćaju kao modul u svom „kovčegu coaching-alata“. I u Wingwave-u postoji dogovorni cilj, coaching-razgovori i kontrole uspjeha. Međutim, ne nudi se „gratis coaching“ (coaching  za probu) jer na Internetu postoji već niz filmova i videa koji praktično i pregledno opisuju tu metodu.