Razlozi za Mercuri

Što znači biti Mercurijanac?

Jedna od karakteristika Mercuri Int. je da zapošljava najbolje ljude različitih stručnosti i iskustava.

Razvili smo sustav vrijednosti koji nam omogućava da razvijamo i zadržavamo najbolje ljude.

Naš osnovne vrijednosti su: 

 • usmjerenost na rezultat
 • izvrsnost u prodaji i menadžmentu
 • sposobnost mijenjanja
 • suradnja
 • iskrenost i integritet.

Sustav vrijednosti čini osnovu našeg internog i eksternog rada, te načina kako svakodnevno stvaramo bolje radno mjesto za svakog zaposlenog.

Kroz svakodnevni rad s različitim partnerima i mi sami poboljšavamo vlastiti sustav korporativne kulture.

Ukratko, prije svega mi koristimo “know-how” koji prenosimo i razvijamo kod naših partnera.

Pored toga, s našim partnerima radimo u području razumijevanja kako razmišljaju i koliko su zadovoljni njihovi partneri – kupci. To je također jedan od bitnih elemenata koje koristimo u radu s našim partnerima.

Menadžerska struktura Mercuri Internationala je vrlo jednostavna i učinkovita. Napredak u karijeri je baziran na ostvarenjima i stvara velik broj mogućnost za osobni rast i razvoj.

“Sastavni dio gotovo 60 godina tradicije Mercuri Internationala su dokazani rezultati i moderna rješenja!”

Mercuri International je osnovan prije skoro više od 50 godina od strane dvojice osnivača – Heinz Goldman i Curt Abrahamson.

U samim početcima bila je to tvrtka koja je bila usmjerena na područje Skandinavije, no u zadnjih 30-tak godina proširila na preko 50-tak zemalja u svijetu.

Tokom cijelog vremena djelovanja Mercuri International djeluje kako s manjim tvrtkama, tako i sa najvećim, a sve s jednim ciljem – poboljšanje njihovih prodajnih rezultata.

Od 1997.g. Mercuri International Hrvatska je u vlasništvu švedske investicijske tvrtke Bure A.B. koja se specijalizirala za područje edukacije i učenja.

Tokom godina rasta i razvoja Mercuri grupa se razvila u jednu od vodećih svjetskih kompanija u području konzultantskih usluga u prodaji i menadžmentu, te u poboljšanju prodajnih rezultata njenih partnera.

Razvoj kompetencija

“Stalno usmjerenje na razvoj naših ljudi. Oni su naša ključna konkurentska prednost i izvor uspješnosti!”

Razvoj kompetencija je ključan u kompaniji kao što je Mercuri International. Svrha dobro definiranog razvoja kompetencija je uskladiti zaposlenike s poslovnom strategijom.  Naše tržište se kontinuirano i značajno mijenja, i naš je zadatak da naši zaposlenici uvijek budu ispred promjena.

MI University kao izvor internih kompetencija omogućava razvoj zaposlenih na različite načine – standardne radionice, virtualne radionice i e-učenje.

Strateško usmjerenje i ponuda razvojnih mogućnosti se određuje od strane MI Competence Board.

Naša misija

Na poboljšanju prodajnih rezultata naših partnera radimo kako globalno, tako i lokalno. Stvaramo i koristimo mjerljiva rješenja, alate i najnoviju tehnologiju. Radimo s vašim ljudima kako bi stvorili neophodnu motivaciju za izvrsnost u radu sa vašim partnerima.

Naša misija je:

Taking sales to a higher level!

Naša vizija

Na tržištima cijelog svijeta prepoznati smo kao lideri u području razvoja prodaje i prodajnog menadžmenta. Naša rješenja su izgrađena na temelju dugogodišnjeg rada u prodaji i provođenju strategija. Koristimo najučinkovitije “alate” i načine rada kako bi našim partnerima osigurali što veći povrat investiranih sredstava.

Naši konzultanti djeluju u svim dijelovima svijeta pomažući našim partnerima u ostvarenju njihovih ciljeva.

Referentna lista

Mercuri International Hrvatska od 1997. godine pomaže tvrtkama u regiji pri razvoj ljudi u prodaji i prodajnom menadžmentu, a posredno i pri ostvarenju boljeg i kvalitetnijeg prodajnog rezultata. Do sada smo sa našim partnerima uspješno izveli veliki broj razvojnih projekata iz područja: razvoj prodajnih vještina, razvoj menadžerskih vještina, analiza i konzalting. Zatražite našu referentnu listu na info@mercuri.hr. 

Pridružite nam se

Zainteresirani za rad u prodaji i razvoju prodajnih timova?

Ako bi ispitivali sve Mercuri International konzultante onda bi zasigurno svima njima našli jednu zajedničku osobinu – strast za radom u prodaji i prodavanje.

To znači da prije nego što nam se novi član tima pridruži mora iza sebe imati izraženo iskustvo u prodaji i/ili postignuća u vođenju timova. Ovo su dva područja koja se očekuju od Mercuri konzultanta:

 1. Usmjerenje na mogućnosti povećanja prodajnih postignuća naših partnera
 2. Sposobnost stvaranja promjena koje vode ka ostvarenju zahtijevanog rezultata.

Takav način rada uključuje:

 • Analizu prodajnog tima partnera i utvrđivanje područja odstupanja kako bi se ostvarila poboljšanja
 • Sales Consulting i oblikovanje razvojnih rješenja
 • Izvođenje radionica s pojedincima i timovima u cilju poticanja promjena u njihovom radu
 • Izvođenje radionica i razvoj menadžerske strukture kako bi se dala neophodna potpora promjenama
 • Prenošenje i primjena u svakodnevnom radu kako bi se partner osposobio za dalji razvoj i ostvarenje novih rezultata

Mi smo organizacija koja pored lokalnog rasta i razvoja ima značajan međunarodni rast. Takvo okruženje nudi različite mogućnosti za rad s partnerima iz cijelog svijeta. Naš primaran cilj kod novih članova tima je osigurati im odgovarajući početak i program uvođenja u skladu s vrijednostima Mercuri Internationala.

Ako ste mišljenja da su pred Vama novi izazovi u prodaji i vođenju, te ako mislite da nam svojim radom možete pomoći u ostvarenju naših ciljeva, molimo Vas pošaljite molbu i CV na recruitment@mercuri.net ili info@mercuri.hr.