IT i Telecom sektor

U ovom vrlo dinamičnom sektoru Mercuri International pruža inovativne i specifične metode za povećanje prodajne učinkovitosti. Metode su razvijene i primjenjene kod glavnih tehnoloških i telekomunikacijskih kompanija u ovom sektoru.

Zašto se tehnološke tvrtke uvijek vraćaju Mercuri-u?

Radili smo sa preko 80% glavnih kompanija u zadnjih 5 godina, a kroz više od 60 godina bili smo na usluzi industrijama kod ostvarivanja globalnih izazova.

Kako možemo pomoći kod vaših ključnih izazova?

Diferencijacija – više nije dovoljna sama tehnologija za održivu diferencijaciju – kako bi se stvorila percepcija diferencijacije potrebno je razmotriti sve izvore tvrtke izvan tehnologije proizvoda. Mi smo pomogli prodajnim timovima u komunikaciji, te stvaranju razlike prema svojim klijentima.

Trend smanjivanja marži – radi zaštite marže pomogli smo našim klijentima u prenošenju vrijednosti koje resursi njihove organizacije mogu ostvariti kod njihovih kupaca. Za prodajni menadžment razvili smo programe koji im pomažu u definiranju i provedbi strategije oporavka marži. Za prodajne timove pomogli smo razviti vještine kojima će u pregovorima postići najbolji mogući dogovor, te prodavati proizvode i usluge sa višim maržama.

Globalizacija klijenata – pomogli smo Global & Strategic Account Manager-ima  (GAM i SAM) u upravljanju njihovim virtualnim timovima, “cross i up -selling” procesima, a sve s ciljem boljeg iskorištenja potencijala njihovih klijenata (share of wallet).

Profesionalno upravljanje nabavom kroz cijeli lanac nabave – razvili smo strategije i taktike kako bi upravljali zahtjevima nabave klijenata.

Naša rješenja su oblikovana ovisno o izazovima, ona obično uključuju:

  • Analizu kako bi se odredila prioritetna kritična područja
  • Razvoj vještina, procesa i metoda rješavanja kritičnih pitanja.
  • Global Account Management 
  • “Coaching” menadžmenta
  • Strateško upravljanje planiranjem i izvršavanjem
  • Prodajne procese i upravljanje ponudama
  • Razvoj vještina za poboljšanje prodajnih procesa i upravljanje ponudama
  • Rješenja za lokalna tržišta
  • Globalna rješenja isporučena na lokalnom jeziku i s ljudima iz lokalne kulture.

Naša stručnost nije razvijena samo u vašoj industriji nego i u industrijama s kojima ste vi u svakodnevnom kontaktu i u kojima djelujete – neki od vaših klijenata su vjerojatno i naši klijenti.